Sivut

lauantai 8. helmikuuta 2014

You can never have too much cake!


...or winchester brothers....


Ihan liian monta postausta ilman 
veljeksiä! Tai supernaturalia...
...tosin tarkimmat on bonganneet viittauksen kyllä... =D


Mutta siis! Aiheeseen! Leipomisiin!

Tykkään leipoa, ja tykkään syöttää leipomuksia vieraille.
Jonkun verran jumitan samoissa ohjeissa,
jos ne kerran on hyviksi havaittu, miksei.


Yksi suosikki on rommivanukaspiiras.


Alkuperäisessä ohjeessa tähän on yhdistetty 
banaaneja, mutta koska siippa ei niistä välitä,
pitää soveltaa, toimii mandariineilla,persikoilla
ja kondensoidusta maidosta tehdyllä toffeella,


ja suklaan kanssa... 


...ja ihan vaan vanukkaana, tässä kermavaahdolla 
ja suklaalla koristeltuna.


( ja pyöräilyeväänä, purkkiin tehtynä.....klik.loppiainen)

Ihan järjettömän hyvää.



Yksi aines mistä tykkään isosti, 
on maapähkinävoi. 
Siitä oon tehnyt kakkuja, muffinseja, 
ja tässä pikkuleipiä.




Sometrendikkäämpää olisi tietysti puhua
peanutbutterista, cupcakeista ja cookiesseista...


Ja jos rommipiirasta tehdään, niin pitäähän 
sitten tehdä viskipiirakkaakin!
Kentucky bourbon pie.
Viskiä, pähkinöitä ja suklaata,
toimii, mutta kaikkien mielestä rommipiiras voitti 6-0.



Eilen tein pitkästä aikaa siipan suosikkipiirasta,
ananaspiirakkaa, helppoa, hyvää, raikasta, nam.



Pohjana on paistettu keksimurupohja,
ja täytteeseen tulee valutettua ananasmurskaa,
creme fraichea ja sokeria...omnom.



Näitä olen ihastellut pinterestissä ja ajatellut
että olisi hauskoja lahjoja, kerran olen tuollaisen 
lahjaksi ostanut. 

Jouluna sain Marialta tämän lahjaksi,
ja tammikuussa leipaisin keksit.
Oli hyviä, ja varokaa vaan frendit, noita saattaa hyvinkin 
löytyä paketeista tulevaisuudessa!



 Yksi vakiohje mitä jumitan, eli leivon tosi usein,
on juustomuffinssit. Oho, ei kakkua, eikä makeaa.

noup. mutta hyväksi havaittu, helppo ja maistuva.

5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2munaa
2 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
2,5 dl juustoraastetta
suolaa

+lisään yleensä basilikaa tai oreganoa
ja kourallisen paahdettua sipulia.

Sekoitetaan ja nostellaan vuokiin, ripotellaan
juustoraastetta päälle ja paistetaan 200 asteessa.

Parhaita samana päivänä, viimeistään seuraavana.

ja tuossa kuvassa myös vakiosalaatti,
provencen salaattisekoitus, purjoa, kurkkua, 
suolakurkkua, viinirypäleitä, makaroonia,
hemapaa, fetaa, suolaa ja pippuria.
Ja tuon kanssa felixin kreikkalaista salaattikastiketta,
siinä ollaan hyvän äärellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti